Pura Nails wil je kennis laten maken met een aantal geurfrequenties die je kunnen ondersteunen bij lichamelijke en/of mentale klachten.

Ons limbisch systeem zit in ons brein dat direct in contact staat via de neus. Hier zitten onder andere je emotie, motivatie, genot en het emotioneel geheugen. Het is ons 1ste contact van de buiten met de binnenwereld. Het reukvermogen is dus van groot belang!

 

Reuk is het enige zintuig dat direct verbonden is met het limbische zenuwstelsel, oftewel het reptielen-brein van onze hersenen. Hiermee voelen we, herinneren we momenten, begeren we en raken we gemotiveerd. Ons reukzintuig is ook ons meest emotionele en intuïtieve zintuig. Door een slimme combinatie van receptoren ontvangen onze hersenen razendsnel deze geursignalen.

Een geur wordt al binnen 2 seconden naar de hersenen gebracht. Binnen 20 seconden zit de geur in je bloedbanen en binnen 20 minuten in al je cellen. Als mens kunnen we gemiddeld 10.000 geuren herkennen en herinneren! Geur heeft daarom ook een enorme snelle en onbewuste werking op ons zenuwstelsel.

Een vieze geur waarschuwt ons voor gevaar, bijvoorbeeld brand, ammoniak of chloor etc. Terwijl een vers gebakken appeltaart uit de oven ons vaak vreugde brengt. Of denk eens aan de frequentie genot van verse koffie etc.

Zoals we ondertussen weten hebben planten/kruiden zijn eigen kracht, oftewel frequenties! De kracht van bijvoorbeeld lavendel is dat het kalmeert en ontspant. Zo zijn er tal van planten uit moeder natuur die ons kunnen helpen en ondersteunen.

De sprays die wij aanbieden hebben ieder zijn eigen unieke frequentie, gehaald uit 100% natuurzuivere geuren. Nevel het op een afstand van +- 30 cm om je heen, zodat ze worden opgenomen in je aura. Ons fysieke lichaam en emotioneel brein zal geactiveerd/ ondersteund worden, waardoor je beter in balans kan komen. Lichaam, geest en emoties hebben daar bijzonder baat bij!

Geurfrequenties: krachtige energetische geuren

 

Vanuit de Aromatherapie worden geuren (etherische oliën) al sinds mensenheugenis ingezet voor heling en ter verbetering van het welbevinden. Ze bevatten de levenskracht van een plant en hebben een hele hoge trillingsfrequentie. Daarnaast hebben ze een bewezen positief effect op lichaam en geest. Door het mengen van verschillende etherische oliën en daar een positieve intentie aan te koppelen ontstaan er hele krachtige geurfrequenties die diep doorwerken op je energiesysteem. Ik leg je graag uit hoe dat werkt en wat deze geurfrequenties voor je kunnen betekenen.

 

Wat zijn etherische oliën?

Etherische oliën worden op natuurlijke wijze veelal uit heilzame bloemen, planten, wortels, zaden, vruchten, houtsoorten en harsen gewonnen. Deze etherische oliën beschermen de plant of bloem tegen ziektes, helpen bij het aantrekken van nuttige insecten, zorgen ervoor dat de plant een specifieke geur en eigenschappen heeft en bevatten de levenskracht van de plant.

Zo zijn bij bijvoorbeeld roos de geurcellen gelokaliseerd in de bloemblaadjes; bij pepermunt in het blad, bij gember juist in de wortel, bij citrusvruchten in de schil en bij sandelhout in het hout.

Omdat deze oliën de levenskracht bevatten van een plant kunnen ze ook een grote impact hebben op ons lichaam en geest.

 

Alles heeft een unieke frequentie

Ieder mens is energie en heeft zijn of haar unieke frequentie (trilling).

Maar ook bloemen, planten en kruiden hebben hun eigen kracht en hebben hun eigen frequenties. De kracht van bijvoorbeeld lavendel is dat het kalmeert en ontspant. Zo zijn er tal van planten uit moeder natuur die ons kunnen helpen en ondersteunen.

Geuren zijn energie dragend en pure Alchemie. Geur is de transformatie van iets vasts naar een ander element; lucht. Geuren zijn vluchtig, vrij van vorm, beweeglijk; zie ze als een kosmische energie.

 

Wat zijn geurfrequenties nou precies en hoe werken ze?

Zoals je misschien weet bestaat alle materie uit ontelbare deeltjes die ten op zichtte van elkaar trillen.

Die trilling noem je ook wel frequentie en wordt gemeten in de eenheid Hertz (Hz.)

De wetenschapper R. Rife ontwikkelde een Frequentiegenerator. Hij ontdekte dat stoffen met een hogere frequentie stoffen met een lagere frequentie veranderden of vernietigden. Later heeft Bruce Tainio apparatuur ontwikkeld die Bio-frequenties kan meten. Nu konden de frequenties van mensen en levensmiddelen worden waargenomen.

 

Producten

Ingeblikt en bewerkt voedsel                
Verse producten                                      
Droge kruiden                                        
Verse kruiden                                      

Gemeten frequenties

O Hz              
15 Hz                                     
12 – 22 Hz                                      
20 – 27 Hz

 

Ook etherische oliën zijn op deze manier gemeten, deze begonnen bij 52 Hz en gingen zelfs tot tot 320 Hz!

Rozen “Rosa damascena” heeft de hoogste frequenties onder de oliën met 320 Hz. Deze geur helpt je bijvoorbeeld om je hart weer te openen. Maar door deze testen is dus zeker bewezen dat deze levenskrachtige oliën hele hoge trillingsfrequenties hebben. En deze hoge frequenties kunnen jou helpen en ondersteunen, en ook jouw frequentie verhogen.

“Geur is een beleving. Een ervaring die werkt op je systeem zowel energetisch, fysiek, psychisch en emotioneel.”

 

Tel daar de kracht van positieve intentie bij op

Er zijn verschillende testen gedaan om ‘intentie’ of ‘positieve gedachten’ te bewijzen en dat is gelukt.

Neem bijvoorbeeld het onderzoek uit het boek 'Water weet het antwoord'. 

De Japanse onderzoeker Masaru Emoto vroor watermonsters in die tevoren waren blootgesteld aan negatieve of positieve woorden, gedachten, emoties of verschillende soorten muziek. Daarna maakte hij foto’s van de waterkristallen en stelde vast dat de positief beïnvloede watermonsters mooie en perfect gevormde kristallen opleveren, terwijl negatieve woorden, gedachten en emoties resulteren in lelijke, misvormde kristallen. Hoe bijzonder is dat!

 

En dan te bedenken dat wij mensen voor 55-65% uit water bestaan. Denk je eens in wat positieve gedachten, gebeden en intenties dan voor voor jou kunnen betekenen.


Positieve gedachten hebben bewust of onbewust een grote invloed op de frequentie, ook bij etherische oliën. Er is een onderzoek gedaan door Bruce Tainio waarbij olie werd overladen werd met negatieve uitingen. Deze olie had een frequentie daling van 12 Hz. Wanneer er positieve gedachten of gebed werd gestuurd naar een olie steeg de frequentie met 10-15 Hz.

 

Hoe komen de geurfrequenties tot stand?

Etherische oliën hebben een bewezen positief effect op lichaam en geest. Door het mengen van de verschillende etherische oliën ontstaan er nieuwe, unieke geurfrequenties. Door de juiste intentie vervolgens heel bewust te koppelen aan de geur ontstaan er hele krachtige geurfrequenties. Al onze geuren  samengesteld door een specialist op het gebied van natuurlijke geuren en geurfrequenties. Ze worden met liefde met de hand gemaakt van 100% van natuurlijke ingrediënten.

 

Geurfrequenties werken diep door op ons energiesysteem.

Zo kan een helende olie bijvoorbeeld een beschermend schild rondom je aura leggen en je helpen om je eigen frequentie hoog te houden en dicht bij jezelf te blijven. Dit is bijvoorbeeld heel fijn voor hoogsensitieve personen (HSP).

Ook kunnen ze je helpen je aura te reinigen en je te helpen gronden (je energetische lichaam weer op de aarde krijgen). Je komt dan weer stevig in je lichaam te zitten. Wanneer je goed gegrond bent kan de energie kan weer stromen en overtollige energie kan afvloeien naar de aarde.

Als je een energetische olie als roomspray gebruikt kan de geur de frequentie in een kamer veranderen of verhogen. Ook kun je een rustgevende geurfrequentie als pillowspray gebruiken om beter tot rust te komen en te slapen.

 

Zo gebruik je onze geurfrequenties

Nevel de etherische olie spray op een afstand van ongeveer 30 cm om je heen zodat de geur wordt opgenomen in je aura. Of spray de geur in je huis (vooral in de hoeken want daar bevindt zich de meest gestagneerde energie).

 

NB: De geurfrequenties zijn geen medicijnen en ook niet geschikt om rechtstreeks op je huid te gebruiken of voor inwendig gebruik.