Bij een holistische benadering gaan we ervan uit dat alles met elkaar verbonden is.

Lichaam en geest kunnen niet los van elkaar gezien worden. Jij als mens bestaat uit een fysiek lichaam, je psyche, je ziel, je omgeving en je gevoelens (emoties). Deze 5 factoren zijn de niveaus van holisme en zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het maakt niet uit waar de onbalans ontstaat, het heeft op korte of lange termijn zijn weerslag op de andere niveaus. Een ziekte bijvoorbeeld wordt niet bekeken als een puur lichamelijk verschijnsel. 

Wanneer een klacht te lang aanhoudt, gaat het zich namelijk uiteindelijk fysiek manifesteren. In de hoop dat het dan wel je aandacht trekt. Op holistisch niveau gezien kan de oorzaak van deze klachten bijvoorbeeld haar wortels hebben in verkeerde voeding, omgevingsfactoren of een emotionele en psychologische disbalans. Dus de oorzaak kan verder weg liggen dan je op het eerste gezicht zou denken. Er kan van alles aan ten grondslag liggen. Denk bijvoorbeeld aan:

Trauma’s - Herinneringen - Patronen ontstaan in de jeugd - Negatief zelfbeeld - Gebrek aan zelfliefde
Weggestopte pijn - Hypersensitief zijn

 

Ik kijk dus vanuit een holistische benadering altijd naar de mens als totaalplaatje.

Bewustwording is daarom een belangrijk begrip binnen het holisme: het bewust worden van ingesleten patronen, negatieve gedachtes over jezelf, ongezonde leefgewoonten of dieper liggende emotionele blokkades. Deze bewustwording is bij een holistische benadering een belangrijk onderdeel van het genezingsproces.

 

 

Voeten en het lichaam zijn de spiegels van wat vanbinnen gebeurt.

Via een holistische kijk naar de voetenzorg , gaan we verder kijken naar wat het lichaam aangeeft. Via Tenen lezen kan ik al een heel stuk lezen van je gedrag, karakter en persoonlijkheid. Via voetreflex kunnen we blokkades helpen opheffen of opsporen.  We kijken naar de oorzaken van de klachten en observeren het geheel van voeding, emoties, mentale patronen en welke de fysieke ongemakken deze geven. We willen werken naar een pijnvrije lichaam , pijnvrije voeten. 

Onze voeten zijn het fundament van ons lichaam, ze vertellen ons heel veel, maar we zijn er ons niet echt van bewust en luisteren er niet naar.

 

Met holistische voetzorg zeg ik eigenlijk alles. Want als pedicure haal ik de likdoorn weg, als therapeut kan ik je vertellen waarom hij er zit en ik kan met mijn coaching skills je helpen er vanaf te komen.”

 

Heb je een van deze kwalen?

 • Ik heb pijn aan mijn voeten
 • ik krijg snel blaren 
 • ik krijg vaak ontstekingen aan de voet 
 • Pijn na het wandelen
 • Ik heb hielspoor
 • Geen vooruitgang met steunzolen
 • Ik kan niet blootvoets lopen
 • Ik heb een hallux valgus / dienstbaarheidknobbel
 • Mijn tenen staan krom.
 • ik heb schimmelnagels
 • Last van ingroeiende nagels
 • blauwe nagels 
 • te grote nagels of te kleine nagels 
 • Ik heb hamer en/of klauwtenen
 • Ik heb enorm veel last van eelt op mijn voeten
 • last van warme en branderige voeten
 • Wratten, eksterogen, eeltpitten… 

Tijdens dit traject gaan we een onderzoek met ons zelf aan om alle bagage die ons in de weg loopt aan te pakken.

We gaan hierbij zowel de fysieke als de emotionele ongemakken aanpakken . 

 

De fysieke problemen kunnen we aanpakken door middel gespecialiseerde voetverzorging op maat en in combinatie met orthesen , nagelbeugels , nachtbeugels en we starten met voettraining , waarmee we de spieren van de voet terug gaan versterken . 

De rest van het traject bestaat uit een persoonlijke onderzoek.  Je gaat op zoek naar de relatie van het probleem tussen je lichaam, verstand en ziel.

Of kijkt naar de relatie tussen jou en je omgeving.

Je bekijkt de manier waarop je voor jezelf zorgt . Of misschien komen je patronen bv ; uit een laag zelfbeeld, trauma , verdriet.

 

Je zelf graag zien ... 

Bij een laag zelfbeeld, werken we niet alleen aan positieve gedachten (verstandelijk). We onderzoeken jouw verlangen (meer zelfvertrouwen) en gaan op zoek naar de oorzaak van jouw issue: Wat maakt dat jij een laag zelfbeeld hebt? (zielsniveau). En wat doet dit met jou? (voelen in lichaam). Om vervolgens bijvoorbeeld affirmaties en visualisaties in te zetten, om je gedachten en gevoel te veranderen. We kunnen ook werken aurasprays , remedies. 

 

Het starten van dit traject is geen quick fix , maar kan tot 2 jaar duren .