In een wereld waarin holistische gezondheidszorg en 'zorg voor je zelf ' aan een opmars bezig zijn, is het begrip ‘chakra’ de afgelopen decennia steeds bekender en populairder geworden.

Hoewel sommigen misschien nog steeds denken dat chakra’s zweverige concepten zijn, hebben ze eigenlijk diepgaande implicaties voor ons algemeen welzijn.

 

Chakra’s, draaiende energiecentra in ons lichaam, zijn namelijk nauw verbonden met ons fysieke, mentale en emotionele welzijn. 

Wat is het energetische lichaam?

De mens bestaat uit meer dan alleen fysieke materie.

We hebben naast een lichaam van vlees en bloed ook een energetisch lichaam dat bestaat uit energie. Het is echter moeilijk om dit concept te vatten omdat energie voor de meeste mensen niet waarneembaar is met het blote oog. Je kan het wel voelen. Wanneer je bijvoorbeeld in een zaal terechtkomt waar iedereen zenuwachtig is, zal je vanzelf zenuwachtig worden terwijl jij je 2 seconden geleden misschien nog helemaal zen voelde.

Het energetische lichaam bestaat uit een complex netwerk van onder andere energiecentra (chakra’s), kanalen (meridianen) en velden (de aura) die energie in verschillende vormen dragen en uitwisselen.

 

Wat zijn chakra’s?

Binnen het energetische lichaam spelen chakra’s een belangrijke rol. Chakra’s worden beschouwd als draaikolken , het wiel of energiecentra die zich op bepaalde punten in het lichaam bevinden.

Hoewel er veel verschillende chakra’s bestaan, zijn er 7 hoofdchakra’s.

Elk van deze chakra’s wordt geassocieerd met emoties en psychologische of persoonlijke eigenschappen. Ze hebben daarnaast een invloed op onze organen en ons fysieke lichaam.

Disbalans of blokkades in het energetische lichaam kan bijdragen aan fysieke, mentale of emotionele ongemakken. Daarom is het belangrijk om niet enkel je fysieke lichaam goed te verzorgen en te onderhouden, maar ook je energetisch veld in balans te houden. 

Deze manier van zelfzorg is holistisch.

Je hebt dan aandacht voor jouw algemene welzijn (het lichamelijk, emotionele, mentale en energetische).

Wat is een chakra healing?

Chakra healing is dus meer dan alleen een spirituele oefening.

Het is een holistische benadering van welzijn die de verbinding tussen lichaam, geest en energie erkent.

Bij chakrahealing wordt de energie in het lichaam in balans gebracht door blokkades op te heffen die in de verschillende chakra’s of energiecentra vastzitten. Dit heeft een positief effect op het algemeen welzijn. Doordat blokkades worden weggewerkt kan de vitale levensenergie, ook wel bekend als “prana” of “chi” terug vrij stromen.

Hierdoor kunnen we op een diepgaand niveau helen waardoor we ons beter in ons vel voelen.

Een chakraheling zorgt enerzijds voor het verwerken van trauma’s uit het verleden maar het zorgt er ook voor dat je chakra’s terug in balans worden gebracht zodat je toekomstgericht de juiste dingen kunt aantrekken en kunt leven vanuit je ware zelf.

Een chakra healing is dus het proces van het in balans brengen van de energiestromen in onze chakra’s om ons algehele welzijn te bevorderen. Het begrijpen van deze energiecentra en hun impact op ons lichaam kan leiden tot betere zelfzorg en een gezonder leven. Energetische healing technieken zoals meditatie, acupressuur, visualisatie, kristaltherapie, aromatherapie, ademhalingsoefeningen en yoga kunnen allemaal worden ingezet om de chakra’s in balans te brengen.

 

Door bewust te worden van onze chakra’s en actief te werken aan het balanceren ervan, kunnen we een dieper gevoel van zelfzorg en innerlijke rust bereiken. Zelfzorg betekent namelijk niet alleen zorgen voor ons fysieke, maar ook voor ons energetische lichaam. Het begrijpen van de energiecentra en hun impact op ons welzijn opent de deur naar een wereld van mogelijkheden voor persoonlijke groei en genezing.

Chakra’s hoeven geen zweverige mysteries zijn, maar eerder krachtige hulpmiddelen die ons kunnen helpen ons volledige potentieel te realiseren.

Het wordt pas interessant wanneer we kijken naar de energetische blokkades in je chakra’s. Dat wil zeggen, de plaatsen waar jouw energie geblokkeerd zit. Deze vormen namelijk obstakels voor je persoonlijke groei en kunnen zelfs ziektes veroorzaken. 

Als de energie in balans is en vrij doorheen je lichaam kan stromen dan voel je je goed . 

Dat is wat we bij een Chakrahealing doen: met behulp van de helende kracht van kristallen vastzittende energie losmaken zodat jij jezelf kan ontplooien het het pad kan bewandelen dat jouw ziel voor je heeft uitgestippeld.

 

Omdat trauma’s zwakke plekken kunnen veroorzaken, is het belangrijk dat chakra’s goed functioneren.

Zo stroomt de energie vlot door je lichaam en kan je evenwichtig leven.

Zit er in een chakra een blokkade, dan leidt dat tot fysieke of psychische klachten.

Een chakrahealing zorgt ervoor dat het zover niet hoeft te komen.

Het helpt om:

 • Je energetische balans te herstellen

 • Verdriet te verwerken

 • Blokkades op te ruimen

 • Ontspanning te bieden

 • Je emotionele balans te herstellen

 • Je energieniveau een boost te geven

 • Het zelfherstellende vermogen van je lichaam te activeren

 • Fysieke klachten te verlichten en in vele gevallen ook weg te nemen

1. Wortelchakra - Muladhara

Het wortelchakra, of Muladhara, bevindt zich aan de basis van de wervelkolom, onderaan het staartbeen.

Het staat symbool voor veiligheid, stabiliteit en verbondenheid met de aarde. Een goed gebalanceerde wortelchakra kan helpen bij het verlichten van angst en het bevorderen van een gevoel van vertrouwen. De kleur die aan deze chakra gelinkt wordt is rood.

Aarden is heel belangrijk. Geaard zijn betekent dat je via je lichaam met een bron van kracht verbonden bent. In fysiek opzicht gebeurt dit via de benen en de voeten. Zonder aarding ben je onstabiel, verlies je je evenwicht en wordt je meegesleept door wat rondom je gebeurd. Je herkent dan bij jezelf dat je veel dagdroomt en in een fantasiewereld leeft.

Ziekte samenhang van 1e chakra: 
Constipatie, aambeien, diarree, ziekte van Chrohn, blindedarmontsteking, hoge bloeddruk, beroerte, koude voeten en handen, lage bloeddruk, blaasontsteking, incontinentie, nierstenen, impotentie, vaginisme, candida, Herpes Genitalis, voetschimmel, ostereoperose, paniek aanvallen, slapeloosheid, bloedarmoede

 

2. Sacrale chakra -Swadhisthana

Het sacrale chakra, of Svadhisthana, bevindt zich net onder de navel en staat in verband met creativiteit, emoties en seksualiteit. Een evenwichtige sacrale chakra kan helpen bij het omgaan met emotionele uitdagingen en het vrij durven uiten van al jouw ideeën en wensen.

De kleur van deze chakra is oranje.

Ziekte samenhang met 2e chakra: 

Candida, chronische ontstekingen aan het darmkanaal, lage rugpijn, orgaanklachten, onvruchtbaarheid door hormonale disbalans, aandoeningen aan het geslachtsorgaan,  endometriose, ovariumcysten, kanker aan eierstokken, baarmoederhalskanker, PMS, menopauze, ziekten van de testes, prostaataandoeningen

3. Zonnevlechtchakra -Manipura

Het zonnevlechtchakra, of Manipura, bevindt zich boven de navel en vertegenwoordigt wilskracht en persoonlijke kracht. Een gebalanceerde zonnevlechtchakra kan leiden tot meer zelfvertrouwen en een gezonde balans tussen controle en overgave.

Zoals de zon is de kleur van deze chakra geel.

Ziekte samenhang:Auto-immuunziekte, indigestie, maagzweren, duodenumzweren, darmkanker, hernia, brandend maagzuur, leveraandoeningen, coeliakie, aandoeningen aan de schildklier, knarsetanden, oogklachten, milt aandoeningen

4. Hartchakra -Anahata

Het groene hartchakra, of Anahata, bevindt zich in het midden van de borst en staat voor (zelf)liefde, compassie en verbinding. Een geopend hartchakra kan leiden tot diepere relaties en een gevoel van harmonie met de wereld om ons heen.

kleur is groen 

Ziekte samenhang: 
Hartziekte, ontstoken hartzakje, artriële aandoeningen, immuunsysteem aandoeningen

5. Keelchakra -Vishuddha

Het keelchakra, of Vishuddha, bevindt zich bij de keel en is gerelateerd aan communicatie en zelfexpressie. Een evenwichtig keelchakra kan helpen om op een authentieke en assertieve manier te communiceren. De hoofdkleur is blauw.

Ziekte samenhang van het 5e Chakra, Vishuddha, keelchakra: 
Chronische keelpijn, mondzweren, tandvlees problemen, strottenhoofd ontsteking, schildklierproblemen, keelkanker. eetstoornissen, verslavingen, spraakgebreken.

6. Voorhoofdchakra (Derde Oog) -Ajna

Het voorhoofdchakra, of Ajna, bevindt zich tussen de wenkbrauwen en staat symbool voor intuïtie en helderziendheid. Een geactiveerd derde oog kan leiden tot diepere inzichten en innerlijke wijsheid.

De hieraan verbonden kleur is donkerblauw.

Ziekte samenhang: 
Spanningshoofdpijn, migraine, duizeligheid, dyslexie, staar, oogaandoeningen, visuele aandoeningen.

7. Kruinchakra - Sahasrara

Het kruinchakra, of Sahasrara, bevindt zich bovenaan het hoofd en vertegenwoordigt spirituele verbinding en bewustzijn. Een geopend kruinchakra kan leiden tot een dieper begrip van het universum en een gevoel van verlichting.

Paars is de kleur die aan dit chakra gelinkt is.

Ziekte samenhang:
Depressie, manische depressie, Alzheimer, Parkison, schizofrenie, epilepsie, hersentumor

Hebt u een van onderstaande symptomen ? 

Fysiek

 • Hoofdpijn
 • Druk op de borst
 • Kortademig
 • Nek-schouder-rugklachten
 • Hormoonschommelingen
 • Menstruatiepijn
 • Keelpijn en/of vaak hoesten en kuchen
 • Hyperventileren
 • Slecht slapen
 • Maagpijn
 • Prikkelbare darmen
 • Onregelmatige stoelgang (obstipatie vs diarree)
 • Aseksueel of laag libido
 • Vermoeide benen
 • Nierproblemen
 • Lage rugpijn
 • .......

 

Emotioneel & mentaal

 • Veel stress hebben
 • Angsten
 • Controle willen vasthouden
 • Niet kunnen loslaten
 • Piekeren en malende gedachten
 • Slapeloosheid
 • Vergeetachtig
 • Je niet goed in je vel voelen
 • Verdriet en verlies niet kunnen verwerken
 • Anderen pleasen
 • Blijven gaan, ook al voelt het niet goed
 • Bijna dagelijks medicatie nemen
 • Nood aan bevestiging en appreciatie 
 • Conflicten vermijden
 • Gebrek aan eigenwaarde en creativiteit
 • Niet tot rust kunnen komen
 • Geen nee kunnen zeggen
 • ......

 

Kan je een of meerdere hokjes aanvinken? 

Dan kan een Chakra- en Kristalhealing ervoor zorgen dat je opnieuw balans in lichaam, ziel en geest ervaart.

Alle chakra’s spelen een belangrijke rol bij het welzijn van lichaam en geest. Ze nemen energie op en geven energie af via energiebanen die door je lichaam stromen. Elke chakra heeft een invloed op bepaalde lichaamsfuncties en emoties.

Omdat trauma’s zwakke plekken kunnen veroorzaken, is het belangrijk dat chakra’s goed functioneren. Zo stroomt de energie vlot door je lichaam en kan je evenwichtig leven. Zit er in een chakra een blokkade, dan leidt dat tot fysieke of psychische klachten.

Een chakrahealing zorgt ervoor dat het zover niet hoeft te komen. Het helpt om:

 • Je energetische balans te herstellen

 • Verdriet te verwerken

 • Blokkades op te ruimen

 • Ontspanning te bieden

 • Je emotionele balans te herstellen

 • Je energieniveau een boost te geven

 • Het zelfherstellende vermogen van je lichaam te activeren

 • Fysieke klachten te verlichten en in vele gevallen ook weg te nemen

De Chakra- en Kristalhealing helpt om meer inzicht in jezelf te krijgen. Het toont tegelijk waar je vastzit, wat je nodig hebt om je beter te voelen en waar jouw grootste potentieel ligt.

Tijdens de healing word je tot een diep niveau van rust gebracht. Achteraf krijg je concrete oefeningen en tools mee om meer balans in je lichaam en je leven te brengen. Je ervaart rust in je hoofd en balans in lichaam, ziel & geest.

 

Praten hoeft niet

In tegenstelling tot andere methodes vraagt een chakrahealing niet om een gesprek. Dat is een opluchting als je even genoeg hebt van praattherapie. Ik stel je geen vragen en jij hoeft me niets te vertellen. Indien gewenst, blijft je verhaal helemaal van jou. Wil je wel praten, dan luister ik graag.

 

Hoe gaan we te werk ? 

Iedere sessie is uniek en op maat. Bij elke sessie wordt de Kracht van Kristallen ingezet om in de diepere laag van zelfzorg te duiken. In een veilige omgeving kom je op een hele zachte en ontspannende manier volledig tot rust.

Je krijgt de nodige inzichten en advies mee om je leven over een nieuwe, positieve boeg te gooien en verder stappen in je persoonlijke ontwikkeling te zetten.

Je krijgt ook tools mee om thuis mee aan de slag te kunnen . Er kan ook gekozen worden om hulpmiddelen te starten zoals auraspray , remedies (orale oliën ) .We bekijken wat er bij jou past .

Je kan zelf de behandelingen kiezen wat bij jou past . 

Een sessie van 2 tot 2,5u , dit is ideaal voor een opstart eerste consult , meerdere problemen - bedraagt 150 € 

Een sessie van een  1 uur, kost € 60.  Afhankelijk van de ernst van de lichamelijke of psychische klachten kunnen meerdere behandelingen nodig zijn. Voor een beter resultaat plan je dan best om de 2 à 4 weken chakrahealing in.

Het tarief voor een sessie met voor- en nagesprek – van telkens ongeveer 75 minuten – bedraagt € 70.

 

Ga je voor een 5-beurtenkaart, dan geniet je van het voordeeltarief.

 

Behandelingsduur

Sommige mensen voelen zich al helemaal goed met 1 enkele sessie, maar bij de meeste mensen duurt het toch wat langer. Het duur meestal een sessie of 3, omdat dan zeker alle blokkades zijn aangepakt.

Er moet zeker rekening gehouden worden met een wachttijd van 2 weken tussen de sessies.

Chakra healing kan ook preventief gedaan worden om de 3, 4 of 6 maanden.

 

Tip : 

 • Enkel de schoenen worden uitgedaan
 • Draag comfortabele kledij
 • Na de behandeling is het aan te raden om veel water te drinken, dit verhoogt de werking van de healing.

 

BELANGERIJK ; Deze therapieën kunnen nooit een medische behandeling vervangen .