Wat is voetreflexologie?

 

 

 

Voetreflexologie is een holistische massage, een manier om iedere persoon in zijn geheel te stimuleren om terug gezond te worden of gezond te blijven. Het is een aangename, natuurlijke en veilige manier om je gezondheid te bevorderen. 

Bij een voetreflexmassage worden de voeten behandeld door middel van een drukpuntmassage op bepaalde reflexzones. Die reflexzones komen overeen met onze organen en zenuwen van ons lichaam. 

 

De gedachte achter de methode van reflexologie is dat ziek zijn het signaal is van een verstoorde harmonie tussen de eenheid van lichaam en geest.

 

Voetreflexologie gaat ervan uit dat alle organen en weefsels een punt in de voeten weerspiegelen. “Door massage, druk en warmtetoevoer kan ik blokkades in het lichaam opheffen. Deze wordt je gewaar doordat je last krijgt van pijn, prikkels, jeuk, verandering van huid/kleur, transpiratie… De plaats geeft aan welk orgaan of lichaamsdeel niet goed functioneert. Door blokkades op te lossen, kan het zelfgenezend proces van het lichaam in werking treden. Je lichaam wordt dus geactiveerd om je te helpen. Ik behandel niet alleen dat gedeelte van de voet dat pijn doet, maar de mens als geheel.”