Wij krijgen heel vaak de vraag of etherische oliën bij baby’s en kinderen mogen worden gebruikt. Dit kan wel vanaf een bepaalde leeftijd maar dan niet zomaar alle oliën.

Dit komt omdat etherische oliën zeer geconcentreerd zijn en kinderen minder goed in staat zijn om de etherische olie te verwerken in het lichaam.

Daarom geldt bij kinderen ‘Less is more’.I

SPECIALE BABY- EN KINDERPRODUCTEN

Om het makkelijk te maken hebben wij speciale baby- en kinderproducten ontwikkeld. Hier staat heel duidelijk een leeftijdscategorie op en de mengsels zijn aangepast hieraan. De gebruikte oliën in deze mengsels kan je veilig gebruiken bij die leeftijd.

Je kan bijvoorbeeld fijne blends maken om in een diffuser te gebruiken of een fijne badolie zelf samenstellen. Natuurlijk is het ook fijn om een massage olie te maken voor momenten dat jouw kindje onrustig is.

DE DOSERING

Het is goed om je bewust te zijn bij de dosering van etherische olie. Zoals eerder gezegd, kleintjes kunnen de olie nog niet goed verwerken.

Naast de olie gebruiken in een diffuser etc, kan je ook gebruik maken van de frequentie van de oliën. Dit kan je dus goed doen bij de allerkleinsten. Maak een mengsel en leg het flesje onder het matrasje. Zo maak je gebruik van de krachtige frequentie maar blijft het veilig in gebruik. De frequentie is zo krachtig om door het flesje heen te werken.

Is jouw kindje oud genoeg om de etherische olie bij te gaan gebruiken, hou je dan aan de onderstaande doseringsschema’s. En blijf onthouden: LESS IS MORE!

HOE ZET JE DE PRODUCTEN IN?

Gebruik de producten bij kleine kinderen echt wanneer je ze nodig hebt. Dus niet de hele dag door allerlei geuren door elkaar, maar echt bewust. Gebruik de producten maximaal 2-3 maal per dag. En belangrijk! Let vooral op je kind.. Vinden ze het prettig? Zo niet, geen nood! Gebruik de producten dan zoals eerder aangegeven onder het bedje zodat de geur niet tegen staat.

 

HET GEBRUIK VAN ROOM- EN AURASPRAYS

Wanneer kinderen onder de 4 jaar zijn kan je aurasprays gebruiken als roomsprays. Gebruik de spray dan wanneer de kinderen niet in de ruimte zijn. Bijvoorbeeld een spray om te slapen even 15 minuten voor het slapen gaan in de ruimte gebruiken. In elke hoek 1x sprayen en klaar. Zo kan je bijvoorbeeld de ruimte energetisch reinigen of gebruik maken van de entiteiten spray wanneer kinderen in de nacht last hebben van ‘ongewenst bezoek’.

Wanneer de kinderen 4 jaar en ouder zijn kan je de spray ook als auraspray inzetten. Start met 1 spraytje boven het hoofd en laat de kinderen even de adem inhouden en ogen sluiten. Op die manier kan de alcohol verdampen en hebben ze er geen last van.

Etherische oliën zijn prachtig om mee te werken. Ze kunnen op een natuurlijke manier bij allerlei problemen ondersteunen en bijvoorbeeld het immuun systeem ondersteunen. Wij krijgen veel vragen over het gebruik van etherische oliën bij kinderen. Het is een natuur product dus je zou zeggen dat je dit prima in kan zetten bij kleintjes. Helaas geldt dit niet voor elke olie!

 

Daarom hebben wij speciale blends en producten gecreëerd die met een gerust hart kunnen worden ingezet bij kinderen. Op onze site hebben wij de producten ingedeeld op leeftijdscategorie zodat het overzichtelijk en makkelijk terug te vinden is.

 

WAAROM KAN JE NIET MET ELKE OLIE AAN DE SLAG BIJ KINDEREN?

Etherische oliën zijn zeer geconcentreerd waardoor je maar weinig hoeft te gebruiken. Ze zijn opgebouwd uit verschillende chemische stofjes die van nature aanwezig zijn. Kinderen, en vooral baby’s, zijn minder goed in staat om etherische olie te verwerken in het lichaam. Daarom zeggen wij altijd wanneer je met etherische olie aan de slag gaat bij kinderen; ‘Less is more!’

 

Niet elke etherische olie is dus geschikt om te gebruiken bij kinderen. Wees je daarvan bewust wanneer je zelf met enkelvoudige oliën aan het mengen slaat. Sommige etherische oliën zijn te sterk voor kleintjes. Een prachtig en duidelijk boek om erop na te slaan is “The Complete Book of Essential Oils for Mama & Baby” van Christina Anthis. Wij hebben hier zelf ook inspiratie en informatie uit gehaald bij het creëren van al onze kinderproducten.

 

Houdt ook rekening met de contra-indicaties wanneer je aan de slag gaat met oliën. Wees voorzichtig als je kind last heeft van epilepsie, astma en huidaandoeningen. Het is verstanding om met hele kleine hoeveelheden te beginnen en reacties goed in de gaten te houden.

 

OP WELKE MANIER KAN JE DE PRODUCTEN VEILIG INZETTEN BIJ KINDEREN?

Op onze site staan alle baby- en kinderproducten handig op leeftijd ingedeeld. Hierdoor weet je zeker of een product wel of niet geschikt is voor jouw kind. Ook staat er duidelijk aangegeven hoe en in welke hoeveelheid je de olie kunt gebruiken.

 

Wij raden het af om etherische olie in te nemen of puur op de huid aan te brengen. Gelukkig is dit ook helemaal niet nodig! Wij maken namelijk gebruik van de energetische werking van de olie. Hierdoor kan je gewoon gebruik maken van de kracht in het flesje! De meest veilige manier om gebruik te maken van de kracht van de natuur!

 

BABY TOOLS

Deze unieke combinatie van een kristal en een buisje gevuld met een speciale blend is de meest veilige manier om gebruik te maken van de kracht van de oliën. Deze tools zijn er in verschillende thema’s en zijn te gebruiken vanaf de geboorte.

 

BADOLIE

Een fijne manier om jouw kindje te laten ontspannen is natuurlijk in een badje. Wij hebben een speciale badolie om te gebruiken vanaf dag 1, de Pandabad. Na 6 maanden kan je alweer wat meer etherische oliën voor jouw kindje gebruiken. Op de site vind je dan ook in deze leeftijds categorie meerdere badoliën.

 

MASSAGE OLIE

Het is heerlijk om jouw kindje een massage te geven. Je maakt echt even liefdevol contact en het is een mooi moment voor jou en de baby om echt aan elkaar te wennen en elkaar te leren kennen. Gebruik nog geen etherische olie. Masseer lekker met de Konijntje Zacht, een natuurzuivere Sesamolie. Vanaf 6 maanden kan jouw kindje lekker gemasseerd worden met een speciale massage olie uit de baby lijn.

 

ROOMSPRAYS HYDROLATEN

Wanneer jouw kindje nog klein is wil je nog niet werken met een Auraspray. Hierin zit alcohol verwerkt en dat is niet fijn voor een kleintje. Onze speciale Roomsprays kan je al gebruiken vanaf de geboorte. Deze bestaan uit hydrolaten, een bijproduct van het destillatie proces. Wanneer een olie wordt gewonnen blijft er altijd wat geur achter in het water, het hydrolaat. Door de milde geur kan je deze sprays in de ruimte gebruiken wanneer jouw kindje niet in de kamer is.

 

BALSEMS

Niets zo vervelend als zere billetjes van een baby! Veel balsems bevatten zinkoxide waar wij persoonlijk niet echt fan van zijn. Onze Koetje Boeh Billen Balsem is een natuurlijk product en kan je daardoor al gebruiken vanaf dag 1. Andere balsems zoals de Uilen Builen Balsem is vanaf 1 jaar te gebruiken als vallen en stoten balsem. Voor kindjes vanaf 2 jaar is er de speciale Zeehondje Hoest Balsem om van die vervelende zeehonden hoest af te komen.

 

WRIJFOLIE

Vanaf 6 maanden kan jouw kindje al wat beter de stofjes van etherische oliën verwerken. Hierdoor kan je al wat meer doen met geur. Een speciale wrijfolie voor deze leeftijd is de Cough & Cold, om de luchtwegen te verzachten. Van deze fijne geur is ook een badolie gemaakt, om jouw kindje lekker te laten stomen voor het naar bed gaat.

 

ETHERISCHE OLIE

De baby lijn bevat verschillende etherische oliën in fijne thema’s speciaal voor kindjes vanaf 6 maanden. Je kan de etherische olie in een diffuser gebruiken, op een geursteentje, op een knuffeltje druppelen of in een badje verwerken. Op onze site vind je bij de verschillende producten de juiste dosering per leeftijdscategorie, de wijze van gebruik en er staat een mooi schema in ons handige informatie gidsje voor baby’s en kinderen.

ROLL ON

Vanaf 2 jaar wil jouw kindje het liefst alles ‘zelluf’ doen! Ze zijn al zo groot, dus zelf die olie gebruiken kunnen ze prima… Speciaal voor deze toppertjes hebben wij de veilige rollers. Deze kunnen de kinderen zelf op hun polsjes rollen om zo gebruik te maken van de ondersteunende werking.

 

De rollers zijn al aangelengd met Jojoba olie en mogen dus direct op de huid worden aangebracht. De speciale kinderlijn ziet er aantrekkelijk uit door het gebruik van dieren plaatjes. Vaak voelen de kinderen haarfijn aan wat ze nodig hebben. Heel fijn om mee te geven naar de peuterspeelzaal en de kleuterschool. Dan leren de kinderen dat ze gebruik kunnen maken van de rollertjes wanneer zij voelen dat het nodig is.

 

Er zijn ook speciale rollertjes gemaakt om te gebruiken bij jouw kindje vanaf 6 maanden. Deze roller is handig om mee te nemen voor onderweg. Je gebruikt de roller door eerst wat in je eigen handen te rollen, even te wrijven en vervolgens kan je de olie op de voetjes wrijven van je kindje.

ROOMSPRAY

Je kan vanaf 2 jaar de sprays (op basis van alcohol) uit de kinderlijn gaan inzetten als roomspray. Het kan dan ook goed worden gebruikt in de ruimte wanneer jouw kindje daar is. Let wel op: Less is more! Spray enkele malen rond in de ruimte zodat je de frequentie goed verspreid.

AURASPRAY

Vanaf 4 jaar kan je alle roomsprays uit de kinderlijn ook als auraspray gaan gebruiken. Laat je kindje even de ogen sluiten en de adem inhouden. Spray een keer boven het hoofd en aan beide kanten om het kind heen. Op deze manier kan de alcohol verdampen en daalt de nevel neer. Ook zijn er fijne Reinigen, Gronden en Beschermen sprays die je pas vanaf 4 jaar kunt gaan gebruiken. Er

is ook een speciaal proefpakketje met 3 kleine spraytjes in dit thema.