Ik ben Manuela De Baere. Eigenlijk geboren in Beveren-Waas , maar in Zele terecht gekomen. Ik ben hier dan ook maar gebleven. 

Na jaren in diverse instellingen en thuiszorg te hebben gewerkt, en het belang van goede verzorging hoog in het hart te hebben gedragen, ben ik mij gaan verdiepen in de handen en daarna in de voetenzorg. 

 

Het was tijd om wat anders te gaan doen 

 

Ik ben gestart met opleidingen te volgen op het PVCO te Zele . Eerst was er manicure, gelnagels, pedicure en dan wou ik natuurlijk nog meer en ben ik gespecialiseerde technieken van pedicure gaan volgen. 

 

Na mijn omscholing ben ik gestart met Pura Nails in 2016 , eerst enkel met gelnagels daarna is er (medische pedicure in de volksmond)  gespecialiseerde pedicure bijgekomen . 

Ik ben daarna gestopt in de zorginstellingen en volledig op mijn droom  gaan concentreren . 

Maar daar stopt het uiteraard niet , ik blijf me regelmatig bijscholen om bij te blijven van informatie , technieken , als ook om de kwaliteit te verbeteren . 

Zo zijn er ondertussen de volgende al bij gekomen ;

Podofix  -  Gelacy pedicure special  - nailart ombre & marmble - perfectie lessen - schimmelnagels - wandelwol - productentrainingen - HFL funghi check - need for speed.

 

Als gespecialiseerde voetverzorgster (medische pedicure) is het mijn missie om zo goed mogelijk een oplossing te bieden bij diverse voetaandoeningen.

Dit door toepassing van professionele technieken, zodat ik een oplossing kan bieden én dit volledig op maat van de klant. Daarvoor volg ik regelmatig bijscholingen en congressen i.v.m. medische voetverzorging. 
Niet enkel de uitvoering van een perfecte voetverzorging is voldoende, ik geef u ook alle nodige adviezen voor de thuisverzorging.

Indien nodig werk ik samen met o.a. huisartsen, podologen, voetkliniek,… om uw voetprobleem zo goed mogelijk op te volgen.

 

Sinds 2022 ben ik een nieuw pad ingeslagen, een pad dat begon bij de voeten en de tenen.

Soms generen mensen zich voor hun voeten en net dat vind ik zo jammer, ik vind het heerlijk om mensen te laten ervaren wat een goede pedicure behandeling voor ze kan betekenen. En het frustreerde me dat ik sommige mensen niet verder kon helpen, ondanks alle juiste 'medische' stappen of hulpmiddelen . 

 

Dat de voeten zoveel meer betekenen dan ons, dag in, dag uit te “dragen” heeft bij mij veel losgemaakt.

Daarom ben ik met opleidingen bezig om meer een Holistische benadering maar wel met beide voeten op de vloer.

Naast de medische kijk op voeten is er ook een holistische benadering, hiermee bedoel ik de voetreflextherapie, tenen lezen.  

Het tenen lezen is gebaseerd op het holistische principe dat alles met elkaar verbonden is en dat je dus in een deel (in dit geval de tenen) het geheel (de persoon) weerspiegeld ziet. De stand en de vorm van je tenen vertellen iets over jouw persoonlijkheid, hoe je karakter in elkaar zit en hoe je met emoties omgaat.

Tenenlezen geeft je een verrassende kijk op je persoonlijkheid en gedrag. Ik lees uit de vorm en stand van je tenen het beeld dat ze over je karakter en gedragingen geven. Ik kan niet je toekomst uit je tenen aflezen.

 

Ik heb zelf aan den lijve ondervonden wat coachende reflexologie allemaal teweeg brengt, niet alleen lichamelijk, maar in heel je “zijn”! Hierdoor ben ik bewust geworden wat lichaamssignalen betekenen en heb ik mijn leven op een positieve manier kunnen transformeren. Dus na medische voetverzorging, komen in de toekomst meer holistische therapieën

Want met holistische voetzorg zeg ik eigenlijk alles. Want als pedicure haal ik de likdoorn weg, als therapeut kan ik je vertellen waarom hij er zit en ik kan met mijn coaching skills je helpen er vanaf te komen.”

 

De opleidingen aromatherapie , geurfrequenties en Hooggevoeligheid , wat doe je er mee? , hebben ook in mijn zaak een nieuwe wind toegevoegd. Ik gebruikte het zelf al jaren, nooit gedacht om mensen daar in te helpen.  

 

Aromatherapie is een echte holistische therapie, die lichaam, hoofd en geest behandelt door het gebruik van etherische oliën die uit planten en kruiden worden gehaald. De kunst van aromatherapie wortelt in de oudste genezingsmethoden, die al gebruikt werd duizenden jaren geleden, toen men de genezende eigenschappen van planten en kruiden ontdekte.

Ze bevatten de levenskracht van een plant en hebben een hele hoge trillingsfrequentie. Daarnaast hebben ze een bewezen positief effect op lichaam en geest. Door het mengen van verschillende etherische oliën en daar een positieve intentie aan te koppelen ontstaan er hele krachtige geurfrequenties die diep doorwerken op je energiesysteem.

Ook dit wordt verder uitgewerkt zodat ik jou hier mee kan begeleiden . 

 

Ik doe de behandelingen bij mij thuis in de praktijk , deze is wel gelegen op het eerste verdiep (trap)

Voor minder mobile personen kom ik dus aan huis , dit is enkel pedicure en lakken . Dit is enkel op op vaste dagen.

Ook in revalidatiecentrums , rvt en ziekenhuizen kom ik ter plaatse. 

 

U kan bij ons terecht voor :

gelnagels  /  verlengingen van de nagels / nagelbijters

cosmetische pedicure / medische pedicure  

tenen lezen / voetreflexologie / aromatherapie 

 

We behandelen ; 

eelt / likdoorn ('eksteroog') / eeltpitten / blauwe nagel / verdikte (‘kalk’)nagel / schimmelnagel

ingegroeide nagel / traumanagel cosmetisch herstellen / nagelregulatie / nagelreconstructie,

het verlichten van pijnlijke drukpunten / maken van orthesen 

 

Maak je afspraak eenvoudig online ! 

Kies zelf de dag en tijdstip dat het beste past voor jou!